Cranchi Yachts

Istinska suština jahtinga – novi Sessantadue 62

scroll

Istinska suština jahtinga – novi Sessantadue 62

Elegantna jahta Sessantadue 62 danas je debitovala kao najnoviji član „Flagship“ serije kompanije Cranchi. Novi model je obogatio i učinio još kompletnijom ponudu flybridge jahti nove generacije ovog italijanskog brodogradilišta, koja već uključuje Settantotto 78 i Sessantasette 67.

Umetnički deo projekta je ponovo poveren iskusnom Kristianu Grandeu, koji garantuje prepoznatljivost sa dva veća modela. Iako najmanja u kolekciji, Sessantadue 62 unosi novu energiju u segment Flybrigde jahti. Ova 20-metarska jahta uvodi inovativni dizajn s vertikalnim pramcem koji ne samo da doprinosi harmoniji i proporcijama, već i stvara dodatni prostor ispod palube. Pored toga, ovaj jedinstveni dizajn produžava liniju plovnosti, poboljšavajući hidrodinamične performanse plovila.

Izvrsna organizacija prostora je primetna u svakom delu jahte. Kokpit se fluidno nastavlja na salon, odvojen staklenim vratima koja naglašavaju prostranost i povezanost sa okolinom. Na pramcu se ističe salon sa polukružnom sofom i sunčalištima, idealan za opuštanje i panoramsko razgledanje. Posebna atrakcija Sessantadue 62 je flybridge sa zonama za sedenje i opuštanje pod delimično otvarajućim T-Top krovom. Na glavnoj palubi gosti mogu uživati u elegantnoj trpezariji, opremljenoj kuhinji i komfornoj dnevnoj eriji koja spaja luksuz i praktičnost. Donja paluba nudi tri luksuzne kabine sa privatnim kupatilima za maksimalnu udobnost i privatnost.

Vlasnička kabina prostire se preko celog trupa jahte, sa predsobljem koje diskretno skriva bračni krevet. Kombinacija tikovine i sjajnih lakiranih površina stvara prijatnu atmosferu, dok mermer dominira u kupatilu sa duplim lavaboima, WC-om, bideom i odvojenim tušem. LED osvetljenje, prostrana garderoba, udobna sofa i veliki TV obogaćuju luksuzan ambijent ovog izuzetno privlačnog smeštaja. VIP kabina na pramcu zadržava isti topli i svetli dizajn, dodatno proširen zahvaljujući vertikalnom pramcu. Ova kabina takođe ima svoje privatno kupatilo sa odvojenim tušem, dva singl kreveta od memorijske pene, veliki prozor za obilje prirodnog svetla, detalje od tikovine i LED osvetljenje, pružajući svim gostima maksimalnu udobnost tokom putovanja.

Na zadnjoj platformi, koja se elegantno podiže na elektro pogon, nalazi se prostrana garaža koja može da primi tender ili jet ski dužine do 2,85 m. Ovaj multifunkcionalni prostor može se koristiti i za smeštaj kabinskog osoblja sa zasebnim kupatilom, pružajući dodatnu fleksibilnost i udobnost tokom putovanja.

Sessantadue 62 nije samo srce i duša brodogradilišta Cranchi, već i vrhunac elegancije i funkcionalnosti među flybridge jahtama. Uz svoj impresivan estetski dojam i komfor, ističe se i svojim snažnim pogonom. Dva Volvo Penta D13 motora, svaki sa po 1000 konjskih snaga, garantuju impresivne performanse i izuzetnu pouzdanost u svim uslovima plovidbe, čineći je savršenim izborom za putovanja na moru bez kompromisa.

Specifikacije:
Dužina preko svega: 20,15 m
Širina preko svega: 5,15 m
Težina: 32000 kg
Kapacitet rezervoara za gorivo: 3300 l
Kapacitet rezervoara za vodu: 700 l
Kapacitet rezervoara za otpadnu tečnost: 460 l
Maksimalan snaga motora: 2000 KS
Broj osoba: 16